martes, 22 de noviembre de 2016

Bon dia!!!


L'alumnat de l'institut Les Vinyes de Cubelles estem participant en un projecte anomenat "Apadrinem el territori", en aquest cas apadrinem la desembocadura del riu Foix. Des de l'assignatura d'informàtica hem creat aquest bloc on exposarem els treballs realitzats per diferents cursos, els aprenentatges adquirits i les experiències viscudes.


En què es basen els nostres estudis i investigacions?

Nosaltres estem estudiant el riu Foix, un riu que fins ara només sabíem que l'havíem de creuar per anar a l'institut, però ara l'estem descobrint per saber les riqueses naturals que té el nostre poble.


El riu Foix neix a la Serralada Prelitoral al municipi de la Llacuna, creua la depressió prelitoral i la Serralada Litoral fins arribar a Cubelles on desemboca al Mediterrani. En el seu recorregut destaca el pantà del Foix, que va ser inaugurat el 1928 a Castellet i la Gornal. Aquest embassament permetia subministrar aigua a les terres de la zona.
La desembocadura del riu Foix s'ha convertit en una de les zones més atractives del poble, ja que podem gaudir d'un dia en plena naturalesa on podem observar les aus autòctones i aprofitar la zona de pícnic. La desembocadura està separada del mar per una barrera de sorra. Aquesta barrera està formada per les corrents marines creant llacunes d'aigua dolça al seu interior. També trobem unes passarel·les que connecten les dues bandes del riu.Esperem que durant aquest curs gràcies al projecte "Apadrinem el territori" puguem conèixer i valorar el nostre territori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario