Caixes Niu



Els dies 2 i 7 de març els alumnes de 1r d'ESO vam fer un taller de caixes niu per a ocells. Primer ens van fer una xerrada on ens van explicar els tipus d'ocells i com els podem reconèixer, i una vegada feta l'explicació ens van portar al parc dels pins i a la desembocadura del riu Foix. Allà el monitor va treure els materials i nosaltres vàrem construir una caixa niu i en vam penjar unes quantes.




En la xerrada, ens van ensenyar quines espècies d'ocells hi ha per la zona de Cubelles, com per exemple el corriol, l'ànec coll verd... Una cosa molt interessant era que podem saber què menja cada ocell només observant el bec. Si un ocell té el bec gruixut però curt vol dir que menja llavors, si el té poc gruixut però llarg és que menja cucs. També podem reconèixer l'ocell observant el color dels ous. També ens va explicar que hi ha alguns ocells que no  fan niu, com el cucut, que el que fa és posar ous a altres nius. Llavors, quan neix el primer pollet de cucut, aquest llença els altres ous i es deixa alimentar pels vertaders ocells del niu.



Una vegada vam acabar l'explicació vàrem sortir de l'institut i vam buscar un bon lloc per a treballar i construir una caixa niu. El monitor, en Pitu, va portar unes fustes, martells, cola i claus. Primer de tot vam posar cola en el lateral de la fusta que ens faria de base, vam enganxar un tros de fusta  la part que hi havia la cola i vam clavar uns claus per a que no es deixés anar. Vam fer el mateix a l'altre costat, i tot seguit, vam posar una fusta més quadrada a la part inferior entre les dues fustes, vam col·locar la fusta amb l'orifici per on entraran els ocells i finalment vam posar la teulada, i ja vam tenir la nostra caseta per a ocells feta. Un avantatge d'aquest tipus de caixes niu és que no permet entrar a les cotorres, que són aus que destrueixen els nius d'altres espècies d'ocells més petites, com els pardals.



 



Quan vam acabar de construir les caixes niu, vam anar a la desembocadura del Foix i allà les vam penjar. A partir d'ara farem un seguiment per veure si algun ocell fa el niu en alguna de les nostres caixes niu.






 Pau Castellví Corvillo 1ESO A

 En aquest enllaç que tenim a continuació podrem veure un vídeo on veurem tot el procés d'aquesta experiència. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario